+90 543 773 37 73

Çay İşleme için CRM

Çay İşleme için CRM 2018-08-09T11:47:49+00:00

Yeşil çay özleri, çeşitli kullanımlar için geleneksel Çin ve Hint tıbbında kullanılmıştır. Çay özü, yeşil çay yapraklarından (Camellia sinensis) bitkisel bir türevidir.Antioksidan içerikli maddeler – esas olarak yeşil çay kateşinler (GTC) – yeşil çay ve türevleri bazen diyet takviyesi olarak ve alternatif tıpta kullanılır.

Yeşil çay ekstraktındaki kardinal antioksidatif bileşen, dört ana epikateşin türevini içeren yeşil çay kateşinleridir (GTC);epikateşin (EC), epigallocatechin (EGC), epikateşin gallat (EKG) ve epigallokateşin gallat (EGCG).Bunlardan EGCG, toplam içeriğin %40’ından fazlasını oluşturmaktadır.Diğer bileşenler arasında kaempferol, kuersetin ve mirisetin olarak bilinen üç çeşit flavonoid bulunur. Çay ve ekstraktlarında kayda değer oranda daha fazla myriketin içeriği saptanır ve bu yüksek konsantrasyonda mirisetin biyoaktivitesi ile bazı etkileri olabilir. çay ve ekstreleri.Kaffeine yan etkilerden kaçınmak için yeşil çay ekstraktlarında dışlanabilir;Kafeinsiz yeşil çay ekstresi takviyeleri artık mevcut.